Vloercoating

Op zoek naar een onderhoudsvriendelijke en slijtvaste vloer voor in uw bedrijfs- of winkelruimte, parkeergarage, kantoor, magazijn of productiehal? Wellicht is een vloercoating de oplossing waar u naar op zoek bent! De experts van Meerwaarde Totaal helpen u hier graag bij.

Epoxy of polyurethaan vloercoating

In de meeste gevallen zal er gekozen worden voor een rolcoating van epoxy of polyurethaan. Doordat dit thermohardende kunststoffen zijn, kunnen deze gebruikt worden als vloercoating. Door de enorme hardheid is een epoxy coating ideaal voor vloeren in de industrie en garages. Polyurethaan is een vergelijkbaar materiaal, maar een stuk minder hard. Onze experts helpen u graag in de keuze tussen epoxy of polyurethaan.

De voordelen van epoxy en polyurethaan

  • Resistent tegen hardnekkige zuren, oliën, vetten en chemicaliën;
  • Vloeistofdicht, waardoor er in sommige gevallen een Verklaring Vloeistofdichte Voorziening afgegeven kan worden;
  • Slijtvast en minimale rijsporen van transportmiddelen;
  • Gemakkelijk te reinigen en onderhouden;
  • Naadloos en daardoor erg hygiënisch verantwoord;
  • Antislip mogelijkheid, door het verwerken van een strooikorrel.

Het verschil met tussen een gietvloer en een vloercoating

Of een epoxy of polyurethaan rolcoating of een gietvloer de beste keuze is voor uw bedrijfspand, hangt af van de belasting waarmee de vloer te maken krijgt. Een epoxy gietvloer kan namelijk meer gewicht verdragen dan een vloer met een epoxy of polyurethaan vloercoating. De experts van Meerwaarde Totaal kunnen door hun jarenlange ervaring precies inschatten wat voldoet in uw situatie.

Uw vloer laten coaten door een expert

Voordat de vloercoating gegoten zal worden, zal een expert beoordelen of de ondergrond voldoet of dat er nog een voorbehandeling nodig is. Nadat de primerlaag is aangebracht, zal de vloercoating aangebracht worden. De bestaande vloer in uw bedrijfspand wordt hierdoor vele malen sterker en zal meer kunnen verduren. Zo kan uw bedrijfsvloer gemakkelijk nog jaren mee. Daarnaast zorgt epoxy of polyurethaan ervoor dat de naden en kieren in uw vloer worden opgevuld, waardoor onderhoud en reinigen een stuk gemakkelijker wordt.

Het aanbrengen van de vloercoating is geen gemakkelijke klus. Wilt u genieten van een strakke en belastbare bedrijfsvloer? Dan raden wij altijd aan een specialist zoals Meerwaarde Totaal in te schakelen om uw vloer te coaten.

Droogtijd van de vloercoating

Naast een vloercoating van epoxy of polyurethaan kunt u bijvoorbeeld ook kiezen voor een PMMA of polyaspartic coating. Al deze coatings hebben unieke voordelen en eigenschappen, waardoor ze allen geschikt zijn voor andere toepassingen. Het grote voordeel van een UV drogende of polyaspartic vloercoating is de korte droogtijd. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar de ideale vloer voor in uw galerij of kantoor? En moet het oppervlak snel weer begaanbaar zijn? Wellicht is een van de drie bovengenoemde opties het beste voor uw situatie.

Meerwaarde Totaal: Uw partner in vloercoatings

Meerwaarde totaal is al meer dan 25 jaar expert op het gebied van onder andere kunststof vloeren en vloercoatings. Het werk dat wij leveren is maatwerk en vergt veel vakmanschap. Elke situatie is anders en vraagt om een andere benadering. Onze experts komen daarom graag bij u langs om met eigen ogen te beoordelen wat de beste oplossing is in uw situatie. Een epoxy of polyurethaan vloercoating of is een andere optie toch geschikter? Bent u dus op zoek naar expertise en vakmanschap, maar wel met een persoonlijke benadering? Stop dan met zoeken, en maak snel een afspraak!

Vloercoating

Een egale vloercoating, door experts gegoten? Neem contact op om de mogelijkheden met ons te bespreken!