Gevelonderhoud / metselwerk

Het onderhoud van een pand houdt niet op bij het schilderwerk en een goed waterdicht dak.

Reinigen

Het is ook van groot belang om de gevel regelmatig te reinigen en zo te ontdoen van bijvoorbeeld algenaanslag of roetaanslag door passerend verkeer. Meerwaarde Totaal heeft hierin jarenlange ervaring. Met professionele apparatuur reinigen wij de gevels vakkundig en betrouwbaar door middel van:

  • zandstralen
  • hogedrukreiniging
  • stralen met micronevel

Vocht

Om te zorgen voor een langere levensduur van uw gevel, kunnen we deze na reiniging behandelen tegen vochtdoorslag en optrekkend vocht. Dit kan door middel van hydrofoberen. Dit is een vorm van impregneren. Door het hydrofoberen wordt uw gevel tevens makkelijker te reinigen.

Graffiti

Soms zijn gevels voorzien van graffiti, gewenst of ongewenst. Om deze graffiti van de gevels te verwijderen kan gebruik worden gemaakt van verschillende systemen. Voor welk systeem gekozen wordt is afhankelijk van de ondergrond, maar ook van het type graffiti dat is gebruikt.

Er kan gekozen worden voor de volgende methodes:

  • Stoomcleanen (snel oplosbare graffiti)
  • Reinigen door middel van toepassing van een reinigingsmiddel
  • Stralen (hardnekkige graffiti)

Herstel metsel- en/of voegwerk

Na reiniging van de gevel kunnen eventuele scheuren in de gevel hersteld worden en opnieuw worden gevoegd. Dit kan op verschillende manieren. Hier kunnen wij u bij adviseren.

Maar het kan ook zijn dat het metselwerk (gedeeltelijk) vervangen dient te worden door aantasting van de stenen door vriesweer of zoutaanslag. Mocht hiervan sprake zijn, dan dient het hakken van de stenen voor de reinigingswerkzaamheden plaats te vinden.

Gevelonderhoud / metselwerk

Is uw gevel klaar om weer uit te blinken? Neem dan contact op met de experts van Meerwaarde Totaal!