Beton repareren

Een betonvloer is weer helemaal terug van weggeweest en geeft uw bedrijfspand een strakke en industriële uitstraling. Helaas is betonschade op de lange termijn vaak onontkoombaar. Om veiligheid te blijven waarborgen is het belangrijk beton op tijd te repareren. Meerwaarde Totaal is expert op het gebied van betonreparaties en kan u hierbij helpen!

Waardoor kan uw beton beschadigen?

Beton kan door verschillende zaken beschadigd raken. Welk type beschadiging van toepassing is op uw beton, bepaalt wat voor soort betonreparatie nodig is. Onze ervaren experts hebben in het veld al veel verschillende types betonschade gezien en kunnen daardoor precies inschatten hoe uw beton het best gerepareerd kan worden.

• Roestende bewapening (dit wordt in de volksmond ook wel betonrot genoemd);
• Chemische reacties;
• Mechanische overbelasting;
• Vorstschade.

Beton repareren en -bescherming

Het is erg belangrijk beton tijdig te repareren om veiligheid te blijven waarborgen. Daarnaast is het van belang beton te beschermen om verdere schade te kunnen beperken. Hierbij kunt u denken aan het coaten van beton om zo het beton te beschermen tegen stoffen met een lage pH-waarde. Beton heeft van zichzelf een hoge pH-waarde waardoor het kan worden aangetast door zure stoffen zoals regen.

Maatwerk

Alleen repareren van betonschade is niet altijd afdoende, omdat er onder de oppervlakte sprake is van corrosie. Onze experts beoordelen de situatie en bepalen wat er moet gebeuren:

• Kleine schade aan beton repareren we handmatig met geprefabriceerde, cementgebonden mortels.
• Bij grotere schadeplekken in het beton die de constructieve veiligheid kunnen bedreigen, soms zijn er ondersteunende maatregelen nodig.

Voor elke reparatie wordt de juiste methode en materiaal bepaald.

Meerwaarde Totaal: uw partner bij betonreparaties

Meerwaarde Totaal repareert volgens de EN1504:3 richtlijnen en CUR-Aanbeveling 118. Bij het repareren van betonschade aan gebouwen kiezen wij altijd voor een grondige aanpak waarbij we alleen kwalitatief hoogwaardige materialen gebruiken. Onze experts weten waar ze over praten, gaan zorgvuldig te werk en zorgen voor een veilige werkomgeving.
Is uw betonvloer, balkon, betonfundering of betonnen muur of plafond beschadigd en toe aan renovatie? Neem dan snel contact op om de veiligheid van u en uw werknemers te blijven waarborgen. Onze experts denken graag met u mee naar een geschikte oplossing én het aanpakken van de oorzaken!

Beton repareren

Is uw beton aan reparatie toe? Meerwaarde Totaal maakt uw beton weer onverwoestbaar.