Vloeistofdichte vloeren

Wanneer uw bedrijfsactiviteiten schadelijk of vervuilend kunnen zijn voor de bodem, dan is het in Nederland verplicht vloeistofdichte vloeren te leggen. Hierbij kunt u denken aan tankstations, wasplaatsen of opslagplaatsen van bodembedreigende stoffen. Heeft uw organisatie te maken met bodemvervuilende stoffen, en bent u op zoek naar vloeistofdichte bevloering? Dan bent u bij Meerwaarde Totaal aan het juiste adres!

Meerwaarde Totaal is al jarenlang expert op het gebied van vloeistofdichte vloeren. Onze vloeren zijn naadloos en absorberen geen vloeistoffen.

Het belang van vloeistofdichte vloeren

Door de toenemende aandacht voor het milieu en klimaat wordt duurzaam ondernemen steeds belangrijker. Ook vanuit de overheid worden hier steeds strengere regels aan gesteld. Zo is het aanleggen van vloeistofdichte vloeren gebonden aan strenge eisen vanuit de overheid. Op deze manier wordt vervuiling van de bodem zoveel mogelijk beperkt. Vloeistofdichte vloeren zijn namelijk zo ontwikkeld dat ze de bodem beschermen tegen milieubelastende vloeistoffen.

6-jaarlijkse controle voor het verkrijgen en behouden van uw certificaat

Wanneer u een vloeistofdichte vloer laat plaatsen kunt u dit onder certificaat (BOAC) laten doen (let op: voor tankplaatsen geldt dat deze vloeistofdicht moeten worden aangelegd). Dit wil zeggen dat u direct een certificaat ontvangt wanneer het plaatsen van de vloer is afgerond. Dit certificaat is 6 jaar geldig. Is uw vloeistofdichte vloer niet onder certificaat gelegd? Dan moet er een 6-jaarlijkse keuring plaatsvinden door een erkende inspectie instelling op grond van het Besluit bodemkwaliteit.

Eisen waar vloeistofdichte vloeren aan moeten voldoen

• Er mogen geen scheuren in het beton zitten;
• Alle naden, of aansluitingen op putten, goten en wanden moeten gekit zijn;
• In sommige toepassingen is een certificaat vereist.

Waarom kiezen voor Meerwaarde Totaal?

Meerwaarde totaal is al meer dan 25 jaar expert op het gebied van onder andere vloeistofdichte vloeren. Het werk dat wij leveren is maatwerk en vergt veel vakmanschap. Elke situatie is anders en vraagt om een andere benadering. Onze experts komen graag bij u langs om met eigen ogen te beoordelen wat de beste oplossing is in uw situatie. Bent u dus op zoek naar expertise en vakmanschap, maar wel met een persoonlijke benadering? Dan bent u bij Meerwaarde Totaal aan het juiste adres.

Vloeistofdichte vloeren

Op zoek naar een specialist op het gebied van vloeistofdichte vloeren? Hecht u waarde aan expertise en een persoonlijke benadering? Neem dan snel contact op met Meerwaarde Totaal!