Betonrot herstellen

De naam “betonrot” klinkt net zo ongezellig als het is: het is een hardnekkige vorm van betonschade, waarbij het belangrijk is dat u snel actie onderneemt. Betonschade is op de lange termijn namelijk vaak onontkoombaar. Om de veiligheid van u en uw werknemers te kunnen waarborgen, moet u betonrot snel herstellen. Meerwaarde Totaal neemt dit graag voor u uit handen.

Wat is “betonrot”?

“Betonrot”, zoals het in de volksmond wordt genoemd, is een specifieke vorm van betonbeschadiging en ontstaat wanneer de wapening in het beton gaat roesten. Het roesten kan ontstaan wanneer de pH-waarde van het beton daalt en de wapening zich omzet naar ijzererts. Het is dus een hardnekkige vorm van betonschade, omdat het zich in de kern van het beton bevindt. Betonrot zorgt ervoor dat het beton kan gaan scheuren en er losse brokken ontstaan, omdat de roestende bewapening uitzet. Het is daarom zaak betonrot snel te herkennen en te herstellen.

Betonrot herkennen

Om uw beton zo gezond en veilig mogelijk te houden is het goed om het beton regelmatig te controleren. Zo kunt u beschadigingen tijdig vaststellen en laten repareren.
Betonrot kunt u herkennen aan:

• De stalen wapening die zichtbaar is;
• De metalen bewapening die kapot is;
• Zichtbare roestplekken rondom de beton wapening;
• Zichtbare bruine vlekken.

Hoe kunt u betonrot herstellen?

Om roestend wapeningsstaal in je beton (betonrot) te herstellen moet het beton worden weggehakt tot achter de roestende bewapening. Na het behandelen en ontroesten van de stalen wapening kan het beton opnieuw worden gestort. Ter bescherming wordt een roestwerende primer en daarna een PCC reparatiemortel aangebracht.
Het op de juiste manier herstellen van betonrot is een klus die expertise vereist. Om de veiligheid van u en de bezoekers en werknemers in uw pand te waarborgen raden wij daarom altijd aan betonrot te laten herstellen door een expert. De experts van Meerwaarde Totaal hebben al jarenlang ervaring met het herstellen van beton en kunnen daardoor precies bepalen wat er nodig is in uw situatie.

Meerwaarde Totaal creëert meerwaarde voor uw bedrijf

Meerwaarde Totaal repareert volgens de strenge EN1504:3 richtlijnen en CUR-Aanbeveling 118. Echt vakmanschap dus! Bij het herstellen van betonschade aan gebouwen kiezen wij altijd voor een grondige aanpak waarbij we alleen kwalitatief hoogwaardige materialen gebruiken. Onze experts weten waar ze over praten, gaan zorgvuldig te werk en zorgen voor een veilige werkomgeving.
Heeft u betonschade en vermoedt u betonrot? Neem dan snel contact op om verdere schade zoveel mogelijk te beperken. Onze experts denken graag met u mee naar een geschikte oplossing én het aanpakken van de oorzaken!

Last van betonrot?

Is uw vloer of gevel klaar om uit te blinken? We staan u graag te woord.